O jídle, pití a stolování s paní Zuzanou a kuchařem Jáchymem

Typ akce: Prohlídky
Cena: 390 Kč
Trvání akce od: 27. 12. 2024 do: 30. 12. 2024
Koupit vstupenku

O jídle, pití a stolování s paní Zuzanou a kuchařem Jáchymem

Hraná večerní prohlídka o tom, jak se jedlo, pilo a hodovalo v 17.století. Provede vás Zuzana Vojířová a kuchař Jáchym. Prohlídka trvá 50 min a součástí je sklenka vína a 1 dobová jednohubka.


Petr Vok byl známý labužník a bonviván. Nechával si vozit nejvybranější jídla a vzácná vína, hostil návštěvy mnoha lahůdkami a na třeboňském zámku měl dvě kuchyně, které připravovaly jídlo pro celý velký dvůr. 

V závěru života přijímal na Třeboni mnoho hostů nejvyšší aristokratické společnosti, chlubil se právě postavenou knihovnou a své návštěvy do ní vodil a ukazoval jim své sbírky. Jistě se to neobešlo bez malého občerstvení a sklenky vína. 

Zuzana Vojířová, která se o Jeho Milost starala, byla vyhlášenou kuchařkou a prý právě proto ji Petr Vok měl v oblibě. 

My vás chceme vzít do této doby a v netradiční prohlídce vás seznámit s tím co se jedlo a pilo, jak se prostíralo, jaké byly zvyklosti u stolu. Připomeneme si i nějaké dobové recepty a aby vaše návštěva byla nezapomenutelná, dostanete na začátku prohlídky sklenku vína a v jejím průběhu jednohubku připravenou podle dobových receptů. Nechte se překvapit co kuchař Jáchym, najatý z Hradce, pro vás vymyslí. 

Prohlídka je další z řady našich zážitkových prohlídek, trvá cca 45-50 minut a může být vhodná i pro větší děti od 12 let. Alternativou vína je pak voda. Neumíme dělat v prohlídce alternativu jídla (např. bez lepku). 

Pro skupiny 30 osob umíme nabídnout i prohlídku s několika chodovou "velkou žranicí" v ceně 1390 Kč/os. Doplněnou eventuálním kulturním programem - kontaktujte nás prosím na info@zameckalekarnatrebon.cz


<-
Prosinec 2024
->

PoÚtStřČtSoNe
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

27. 12. 2024

ČasMístKoupit
18:2014

28. 12. 2024

ČasMístKoupit
16:0026

29. 12. 2024

ČasMístKoupit
18:2028

30. 12. 2024

ČasMístKoupit
18:2018